Hoppa till innehåll

Ny guideutbildning i Göteborg

februari 22, 2016

Sensus_Vaska_3litenVill du bli Multireligiös guide?

Vi söker Dig som är mellan 20 och 30 år, är intresserad av religion och det mångkulturella Sverige samt gillar att tala inför folk och leda samtal och diskussioner. Studier i till exempel religionsvetenskap eller etnologi är en extra merit.

Multireligiösa guidningar

Som guide är ditt främsta arbetsverktyg den Multireligiösa Resväskan, som består av ett stort antal föremål och klädesplagg med olika kulturell och religiös koppling. Med hjälp av dessa väcker guiden nyfikenhet, inspirerar och ökar förståelsen för olika sätta att tänka, tro och leva i Sverige och Göteborg idag.

Under guidningen kommer vi in på frågor som rör kultur, religion, samhälle och identitet. Guidningen tar sin utgångspunkt i världsreligionerna och fokuserar på praktiska aspekter som högtider, riter, bön och kläder.

Den främsta målgruppen för guidningarna är skolklasser från mellanstadiet och uppåt. Sensus med stöd från Göteborgs stad kan idag erbjuda skolorna i Göteborg ett antal guidningar kostnadsfritt. Guiden kommer då ut till skolan och guidar direkt i klassrummet.

Utbildningen

Guideutbildningen är kostnadsfri och genomförs i Göteborg under våren. Under utbildningen ingår bland annat studiebesök i religiösa församlingar och tempel i Göteborg. Som färdigutbildad guide blir du timanställd på Sensus studieförbund.

Informationsträff

Tisdag 15 mars, kl 18. Sensus studieförbund, Drottninggatan 30 Göteborg.

Anmäl intresse till:

Marcus Nilsson, marcus.nilsson@sensus.se

No comments yet

Lämna en kommentar